سیستم تلویزیونی دیجیتال چیست ؟

تلویزیون دیجیتال

از ابتدا پيدايش سیستم های تلویزیونی تاكنون شاهد بروز چندین تغيير مهم در عرصه فناوري پخش برنامه‌هاي تلويزيوني بوده‌ايم. نخستين تغيير، پخش سياه سفيد به پخش تصاويررنگي بود كه تحول مهمي در اين صنعت به شمار مي‌آمد.با آغاز عصر دیجیتال ، صنعت تلویزیون نیز دستخوش تغییرات بسیاری گردید بطوری که فناوري های هر سه حوزه توليد برنامه ها، ارسال و دريافت آنها را دچارتحول كرد و همین امر باعث شد قابليت هاي بسیاری به تلویزیون اضافه شود.

یکی از بزرگترین چالش هاي پیش روی پخش عمومی، گذر از آنالوگ به دیجیتال است. تلویزیونی که در اکثر مراکز و منازل مشاهده می کنیم، تلویزیون آنالوگ است. در تلویزیون آنالوگ، تصاویر هر شبکه از فرستنده زمینی آنالوگ به آنتن تلویزیون می رسد و تنها تجهیزات لازم برای دریافت سیگنال های تلویزیونی، آنتن مناسب است. در این سیستم تعداد شبکه های تلویزیونی قابل ارائه بسیار محدود است و تنها سرویس جانبی و همراه سیستم آنالوگ، پیام نما (تله تکست) می باشد.

در تلویزیون دیجیتال، تصاویر تلویزیونی به شکل بیت های داده یعنی صفر و یک در آمده و پس از فشرده سازی، درهمان پهنای باند فرکانسی آنالوگ ارسال مي شود. برای اینکه این تصاویر به شکل قابل نمایش روی تلویزیون منازل شما دربیاید، لازم است تا تلویزیون دارای تیونر دریافت کانال های دیجیتال ( DVB-T ) و یایک دستگاه مبدل در کنار تلویزیون اضافه شود تا تصاویر دیجیتال را دریافت کرده و آنها به دستگاه تلویزیون منتقل نماید. اصطلاحاً این دستگاه، مبدل تلویزیون دیجیتال یا ست تاب باكس  (set top box) ناميده می شود.

از مزایای سیستم تلویزیونی دیجیتال می توان علاوه بر کیفیت بسیار بهتر صدا و تصویر نسبت به سیستم آنالوگ، به امكان ارسال تعداد شبکه های بیشتر در یک بازه فرکانسی نيز اشاره کرد.

 

امکانات جدید تلویزیون دیجیتال :

• تعداد شبکه های تلویزیونی بیشتر در یک بازه فرکانسی

• امکان ارائه شبکه های رادیویی

• امکان ارائه شبکه HD و Full-HD

• امکان ارائه صدای چند کاناله

• امکان ارائه صدای دوم

• راهنمای الکترونیکی برنامه ها (EPG)


برخی از مقالات مرتبط :